torstai 20. joulukuuta 2012

Asiakastöitä ja toivepostauksesta

Joulu on kohta täällä. Ja vaikken itse ole kovin aktiivisesti lahjoja muille ostanut tai tehnytkään. On muutama asiakas ainakin saanut nauttia kädenjäljestäni. Kolme asiakastyötä on nimittäin tullut tehtyä ja lähetettyä asiakkaille tässä joulukuun aikana, joista kaksi menikin itseasiassa lahjaksi. Toivottavasti lahjan saajat ovat töihin sitten yhtä tyytyväisiä kuin tekijä ja lahjan antajakin.

Ensimmäisenä tein itselle hyvinkin mieluisan kääpiösnautseri-rotukuvan. Pääkuvassa on tarkka muotokuva eräästä hienosta mustahopeasta uroskoirasta ja rakennekuva on perinteinen rotukuva pippurisuola värisestä nartusta. Vaikka tälläiset työt eivät kaikkein mielekkäimpiä olekaan, kun pitää vain koittaa mallintaa asiakkaan antamat kuvat mahdollisimman tarkkaan paperille, oli tämä työn tekeminen kuitenkin mielestäni mukavaa. Kyseessä oli nimittäin itselle hyvinkin tärkeä ja mielekäs rotu, jonka edustajia löytyykin yksi kappale ihan täältä koti sohviltakin. Lisäksi oli mukava haastaa itseään tekemään kuvaa hieman omaa silmää vastaan. Itse kun on tottunut tuohon miltein parrattomaan snautseriin, tuntui todella vaikealta piirtää oikeasti oikean pituinen parta koiralle. Kuten opettajammekin kerran sanoi, on hyvin vaikeaa piirtää jotakin minkä näkee erilaisena. Jos sinulle esimerkiksi nätetään kuva kananmunasta, jonka päällä on haalea sininen väri, luultavasti piirrät kananmunan valkoisena. Olethan tähän mennessä jo oppinut kananmunan olevan valkoinen. Piirrät siis loppupeleissä mielummin ajatusten ja tottumusten perusteella, kuin sen mitä silmäsi näkevät.


Palatakseni kuitenkin aiheeseen, olen myös tehnyt kaksi muutakin tilaustyötä. Yhden silkkiterrieri- ja yhden tanskandoggi-rotukuvan. Molemmissa sain tarkat mallikuvat, ja jos oikein ymmärsin taisi silkkityö perustua nimenomaan yhteen yksilöön, eli pää- ja rakennekuvissa on kaiketi sama koira. Nämä molemmat olivat aika perus töitä, eikä isompia ongelmia tullut. Senkun vain piirsi mallikuvan koiran paperille. Pientä hienosäätöä kyllä tehtiin vielä asiakkaan mieltymysten mukaan, mutta lopputulokseen olivat tyytyväisiä sekä tekijä että asiakas. 

Nyt ei sitten enää olekaan yhtään asiakastöitä rästissä, joten jos joku mielii muotokuvaa omasta lemmikistään, rotukuvaa tai jotakin ihan muuta niin rohkeasti ottamaan yhteyttä. Joulupakettiin ei enää taida ehtiä, ellei asiakas sitten satu asumaan tampereella ja ole kykeneväinen itse noutamaan tilausta, mutta ehkäpä sitten vaikka uudenvuoden lahjaksi tai muutenvain omaksi iloksi! 

Ja koska pian on Joulu, päätin että mikäli ehdotuksia tulee niin voisin tämän vuoden puolella tehdä myös ensimmäisen toivepostaukseni, joten eikun ehdottelemaan! Jokatapauksessa kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!


2 kommenttia:

  1. Paljon nuo rotukuvan tyyppiset suurin piirtei maksaa? :> Meinaa jos tekisit Tuikusta ja Maisasta omat, kunhan joskus saan koiruuksista semmoset kuvat, että haluan ne paperille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aika tarkkaan 27€ on tollanen A4:lle tehty työ, missä on asiakkaan antamasta mallikuvasta piirretty sekä rakenne-, että pääkuva. Mutta jos esim kavereitten kanssa tilaa porukalla niin voidaan kattoo joku kiva yhteishinta, riippuen vähän tilausten määrästä.

      Poista