torstai 22. marraskuuta 2012

Väriä elämään

Olen aina ollut enemmän mustavalkotaiteen ystävä, en ole ikinä edes kunnolla vaivautunut opettelemaan värien käyttöä. Koulussa sitä on nyt kuitenkin jonkin verran joutunut opettelemaan ja alan pikkuhiljaa jo hiukan tykätäkin väreistä.
Tänään koulussa eräs luokkalaiseni, Mita huomasi järvenpääläisessä taidetarvike liikkeessä tarjouksen derwent inktense mustevärikynistä. Sana mustevärikynä kuulosti jotenkin jännittävältä ja muistin yläasteella joskus kokeilleenikin vastaavanlaisia kyniä, kenties jopa aivan samoja. Päätettiinkin sitten Artun ja Mitan kanssa lähteä koulun jälkeen kyseiseen kauppaan mustevärikynäostoksille, olihan se pakko selvittää mitä kaikkea näillä kynillä saisi aikaseksi! Selvisikin että kyniä voi jatkaa vedellä, jolloin jälki muuttuu musteella piirretyn näköiseksi. Jännittävää.


Kotiin saavuttani oli tietenkin aivan pakko heti testailla uusia kyniä. Mietin pitkään mitä tekisin, mutta koska en oikein löytänyt kunnollista inspiraatiota päätin vain tehdä pienen piirroksen hevosen silmästä. 


Kynät olivat ehdottoman positiivinen yllätys. Värikynät eivät ole ikinä kuuluneet mun suosikkeihin, ei edes lapsena. Näihin kuitenkin tykästyin heti ja tulen varmasti käyttämään näitä useassa eri työssä. Ehkä näitten kautta opinkin sitten taas lisää värien käyttöä ja saan vähän laajennettua omaa taiteellisuuttani, kun mukaan saadaan jotain muutakin kuin perus lyijykynät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti